Seks grunner til å få i seg proteinbaren

0
855

Småspising og ”snacking” er uunngåelig, men ikke nødvendigvis noen katastrofe! Det finnes flere sunne alternativer enn noensinne, og her er 6 grunner til at proteinbar bør være blant dem du benytter deg av.

Heldigvis er ikke proteinbarer hva de var for 10 år siden. De dagene hvor man var nødt til å velge mellom en som var sunn, men smakte møkk og en som smakte godt, men hadde et sukkerinnhold som en vanlig sjokolade er heldigvis forbi. Nå trenger man ikke ta det valget lengre. Dagens proteinbarer klarer å kombinere god smak og et rikt næringsinnhold.

Men det finnes fortsatt en del av de som fortsatt er svært skeptiske til bruken av proteinbarer. Denne artikkelen er for dere – og her har dere seks grunner til å bruke proteinbarer før, under og/eller etter trening.

1. De er kompakte og hendige

Hva er den råtne lukten som kommer fra bunnen av treningsbagen? Kanskje det en gang var et eple? Uansett hva det var, så er det ikke noe du har lyst til å kaste i deg nå.

Proteinbarer råtner ikke og de tar heller ikke mye plass. Små, forseglede proteinbarer som inneholder rundt 200-250 kalorier kan passe inn i hvilken som helst treningsbag og hvilken som helst diettplan. Sånn sett er de mye mer hendige enn å ha med seg en proteinshake rundt på treningssenteret. Noen ganger har jeg også sett folk komme med proteinpulver i pose som de så heller over i en forsegler og rister løs i garderoben…

Det virker bare så utrolig tungvint.

2. Proteinbarer smaker bedre enn noen gang

Jeg husker da jeg begynte i mitt tidligere arbeid på et gammel treningsstudio i Oslo. Det var et studio som hadde fått en sponsoravtale med en proteinbarprodusent fra Sverige – som nærmest kastet gratis proteinbarer etter oss for at vi skulle promotere dem. Det var to smaker: ”peanøtter” og ”sjokolade”. Peanøttene smakte helt seriøst så ille at vi ikke hadde hjerte til å selge dem til kundene våre, og sjokoladesmaken var så sterk og luktet så ille at jeg knapt fikk dem ned.

Les også: Hvilken proteinbar smaker best?

Heldigvis er dette noe som har endret seg.

Nå kan jeg finne på å spise en proteinbar rett og slett av den simple grunn av at det smaker bedre enn mange av de andre snack-alternativene som finnes på markedet i dag.

3. Proteinbarer stopper sulten før den begynner

Protein og fiber er de beste næringsmidlene til å bekjempe sult. Og grunnen til det er enkel: de hjelper med å regulere blodsukkeret ved å bremse kroppens opptak av karbohydrater. Men de har også en ”ekspansiv” effekt og fyller magen slik at man unngår å gå rundt sulten.

Kaffe kan være med på å gi en falsk sultfølelse og proteiner fungerer motsatt.

4. Alt det proteinet er bra for deg

Hvis du skal bygge muskler, så er det bare å fylle tallerkenen med proteinholdige matvarer og tygge til kjeven går ut av ledd.

Høres det enkelt nok ut? Det er det ikke alltid.

Mange av oss sliter med å få i seg nok proteiner gjennom et vanlig kosthold, og da skal man supplere med enten proteinpulver eller proteinbarer for å være sikker på at man kan bygge nok muskler til at man blir seende bedre ut. Jeg trenger nok ikke gå inn på en lengre introduksjon om hvorfor proteiner hjelper muskelbygging – det har du nok allerede klart å finne ut selv.

5. De ”ekstra” ingrediensene er også sunne

Hva med kalsium? Melk og grønne erter er ikke de eneste matvarene som gir deg sterkt skjelett. Proteinbarer kan også være en god kilde til kalsium – hvor de fleste barer faktisk gir så mye som 15 % av det daglige anbefale inntaket.

Les også: Snickers og Mars proteinbar endelig i Norge!

Men det er også en del proteinbarer som inneholder ting man definitivt ikke burde få i seg for mye av. Se helst etter barer som er fri for kunstige farger, smaker, søtstoffer og gluten.

6. De er virkelig, virkelig praktiske

Aldri undervurder praktikk når du prøver å leve et hektisk liv. Hvis du er opptatt av å bygge muskler og brenne kalorier, så trenger du nok drivstoff til å gjøre alt det vanskelige arbeidet. Det å kjøpe proteinbarer er det samme som å gi deg selv konsekvent tilgang til høykvalitetssnacks som du kan ha med deg hvor du enn måtte dra.

Legg noen på arbeidspulten, et par på soverommet og resten i treningsbagen, så kan du være sikker på at du alltid har noe å tygge på.

Anbefalte proteinbarer

Jeg har samlet en del proteinbarer jeg virkelig kan anbefale:

BildeProduktnavnAntall gram proteinPrisKjøp her
Skjermbilde 2015-02-22 kl. 12.42.59Goodlife16 g16,-proteinbar
Skjermbilde 2015-02-22 kl. 12.45.54Quest Bar20 g22,-proteinbar
Skjermbilde 2015-02-22 kl. 12.48.00Oh Yeah! Bar19,6 g29,-proteinbar
Skjermbilde 2015-02-22 kl. 12.49.03Swebar16 g25,-proteinbar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR