Proteinbomber: dette skal du spise for å gå opp i vekt

0
851

Proteinrik mat for økt muskelvekst

Muskelvekst er et resultat av kroppens reparasjonsprosess etter at man har trent. Det er en ganske langsom prosess, noe som gjør at det tar tid før man virkelig klarer å bli muskuløs når man trener. For å bygge musklene raskest mulig er det viktig at man får et optimalt inntak av protein.

Man må huske på at effektiv muskelbygging kan bare oppnås ved riktig trening og tilstrekkelig næring. Her er en liste over topp mat som er viktig for kroppsbyggere:

Fisk

Dette bør toppe handlelisten til alle kroppsbyggere fordi fisk, og da kanskje spesielt tunfisk, er ikke bare fullpakket med proteiner, men har også sunne næringsstoffer i tillegg som omega-3 fettsyrer. I tillegg er det nærmest null umettet fett i fisk, noe som gjør at fettprosenten ikke økes til tross for høyt inntak.

Hva du legger på grillen bestemmer hvordan muskelbyggingen kommer til å gå. Foto: Miia Ranta

Magert kjøtt

Kylling går for å være noe av det beste man kan spise for å øke muskelmassen i kroppen. På grunn av sitt høye proteininnhold og lave fettinnhold er dette noe de aller fleste bodybuildere sverger til.

Magert rødt kjøtt er også en utmerket kilde til protein. Det har som regel høyere fettinnhold enn kylling, men dette blir godt kompensert av næringsstoffer som jern, sink og B-vitaminer.

Egg

Proteinet i egg er det som lettest absorberes av kroppen, og er ypperlig i forhold til hurtig muskelvekst. Dessuten er forholdet mellom mye protein og få kalorier godt representert i eggretter.

spinach-1665396_960_720

Nøtter

Nøtter, og da spesielt mandler og cashewnøtter, er fullpakket med protein og antioksidanter som vitamin E – og gir den perfekte kombinasjonen av muskelbygging og restitusjon etter trening. Nøtter er det perfekte snacks å knaske på etter en tung treningsøkt.

Dette er bare litt av det som kan være gunstig for økt muskelmasse, men det er absolutt de viktigste matrettene. Hvis du kan klare å kombinere noen av dem (for eksempel egg + kylling), så er det selvfølgelig det beste.

peanut-624601_960_720

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR