Hvorfor bruker man proteinpulver?

0
847

I denne artikkelen skal jeg forklare deg hvorfor godt trente utøvere helt konsekvent fnyser av kritikken mot proteinpulver. Du ser aldri at de største gutta på treningssenteret en dag snur seg og sier: ”Vet du hva? Jeg har ikke helt troen på at kosttilskudd med mye proteiner hjelper for et godt treningsutbytte?”.

Jeg har i hvert fall til gode se det – og jeg har jobbet som personlig trener i mer enn ti år.

Protein er et herlig og veldig allsidig kosttilskudd som både kan hjelpe deg med å legge på deg tre kilo ekstra, fjerne det lille fettet rundt magen eller gjøre deg klar til en fitnesskonkurranse. Alle som trener seriøst trenger ekstra proteiner, men alle bruker det ikke likt.

Selvfølgelig vil det beste være å få i seg nok protein gjennom ditt rutinemessige kosthold, men det er rett og slett nærmest en umulig oppgave for oss som både har fulltidsjobb og trener veldig mye. Tiden strekker ikke til for å planlegge alle måltider og da er det greit å spise normalt og heller få i seg ekstra proteiner ved siden av. Det er der proteinshakes kommer inn i bildet.

Fordelene med ekstra proteiner

man-1282232_960_720
Så hvorfor er det slik at så mange kroppsbyggere tar proteinshakes? Vel er protein som brukes for fremstilling av musklene. Proteiner blir også brukt til å produsere hormoner, enzymer, nukleinsyrer, og immunsystemkomponenter. Uten tilstrekkelig protein kan ikke kroppen sette sammen de strukturene som kreves for å utgjøre hver celle og organ. Og kroppen får heller ikke mulighet til å generere de biokjemiske substanser som trengs for å øke muskelkontraksjonen, veksten og for å gi en god helse.

Uten en tilstrekkelig mengde protein vil ikke musklene våre ”gro igjen” så godt etter trening, og det er større mulighet for både stagnasjon og overtrening. Det er derfor lurt å få i seg Whey proteinpulver rett etter trening for å begynne helbredelsen av musklene. Du visste kanskje ikke at det man gjør når man trener styrke er å ”rifte opp” musklene? Proteinet hjelper nemlig med å bygge opp disse musklene igjen og gjør dem sterkere enn de var for styrkeøkten.

Protein som er det beste valget?skjermbilde-2016-09-19-kl-05-45-41

Det er Whey proteinpulver som er det beste valget når du skal kjøpe inn proteinshakes. Jeg kan riktignok kun skrive ut fra egne erfaringer og hva jeg har kryss-sjekket med aktuell amerikansk forskning på dette området, men jeg holder meg vekk fra andre type proteinpulver.

Målet mitt når jeg kjøper proteinpulver er å kjøpe et proteinpulver som er så rent som mulig (altså at jeg får mest mulig protein for pengene) og at det smaker godt. Da er Whey i en egen klasse.

Her kan du lese mine anbefalinger om hvilket proteinpulver som er best akkurat nå. Ikke nødvendigvis hvilket som er best, men også hvilket som gir mest verdi for pengene.

Det er også en grunn til at sikkert 90 % av det proteinpulveret som blir solgt i Norge er Whey.

Når bør man få i seg proteiner?

Så nå vet du fordelene og grunnen til at folk fortsatt sverger til Whey proteinpulver, men spørsmålet som fortsatt står ubesvart er:clock-147257_960_720

når er den beste tiden for å putte litt ekstra protein i kroppen?

Rett etter en treningsøkt er den klart beste tiden i og med at musklene umiddelbart trenger restitusjon. Så hvis du får i deg en kjapp proteinshake i garderoben etter trening, vil du gi kroppen det drivstoffet den trenger for å vokse.

Etter treningen er det en god idé å spise små måltider som inneholder mye protein med omtrent tre til fire timers mellomrom, og dermed gi musklene dine en konstant tilførsel av protein for å hjelpe musklene med å gro. Det er også viktig å gi kroppen noe protein av den typen som brytes sakte ned (for eksempel cottage cheese) rett før sengetid sånn at du unngår at kroppens proteinlagre blir tømt mens du sover. Frokosten din bør også være et godt og proteinrikt måltid i og med at du har vært uten mat de siste 8-12 timene.

Spis alltid konsekvent og husk alltid på at det er mye bedre med litt for mye protein enn litt for lite.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR