Den store testen: Test av proteinpulver

6
5066

Stor test av proteinpulver 2015

Den eneste måten å kunne anbefale noen proteinprodukter på vil være å teste dem empirisk for å se hvilke som gir det beste resultatet. Jeg vet at enkelte blogger rundt omkring på internett har gjort litt av det samme tidligere, men disse er som regel enten utdaterte eller falske.

Vi har gjort en test for å finne det beste og mest effektive proteinpulveret.

Testen gikk ut på følgende måte:

To testdeltakere fikk tre bokser med proteinpulver. Hvert produkt skulle testes over to uker for å se hvem som klarte å gå mest opp i vekt – annen diett og treningsprogram samt matchvekt på deltakerne var selvfølgelig helt lik.

For øvrig bruker vi kun whey protein i testen da målet med testen er å se hvem som klarer å gå mest opp i vekt, og da er dette proteinpulveret optimalt.

Proteinpulver #1:

Dette er et whey protein som er anerkjent og som selges i de fleste kostholdsbutikker.

Produktnavn: Whey 80 nutrition

Produktbilde:

Whey-80. Foto: Gymgrossisten
Whey-80. Foto: Gymgrossisten

Billigste pris på nett (169,-):

button

 

 

 

Testdeltaker 1:
Resultatet endte med en oppgang på 1,2 kilo.

Et svært effektivt proteinpulver som både smakte godt og gjorde godt for kroppen. Det skal riktignok sies at jeg fikk en god del trøbbel med magen (diaré) etter at jeg begynte, men det avtok etter den første uken…så regner bare med at det var magen min som ikke var vant til et så høyt opptak av rent protein.

Testdeltaker 2:
Oppgang på 900 gram på to uker, men følte meg mye mer ”ripped” enn det jeg gjorde fra før av.

Proteinpulver #2:

Dette er et proteinpulver som jeg personlig (redaktøren og eieren av nettsiden) har brukt i alle år og det var derfor interessant for meg å sjekke om det også fungerte for andre.

I tillegg til at det smaker godt har det også en utrolig effekt på meg i hvert fall, men det gjenstår å se om testdeltakerne har den samme følelsen.

Produktnavn: Whey Tech 1000 gram vanilje

Produktbilde:

Whey Tech 1000 gram vanilje. Foto: Proteinfabrikken
Whey Tech 1000 gram vanilje. Foto: Proteinfabrikken

Billigste pris på nett (link til Proteinfabrikken):

button

 

 

Testdeltaker #1:

Resultatet endte med en oppgang på 450 gram. Som jeg skrev sist; det er godt mulig at jeg fikk en ”booming” følelse på grunn av at jeg aldri har prøvd proteinpulver tidligere. Men en oppgang på 450 gram med samme treningsmønster som tidligere sier meg at dette er et godt proteinpulver som virker.

Det jeg ikke var helt tilfreds med var smaken, men det er noe som kan nøytraliseres om man bruker melk i stedet for vann.

Testdeltaker #2:

Jeg fikk en oppgang på 300 gram, men hadde ikke den samme gode følelsen i kroppen som jeg fikk etter det forrige proteinpulveret.

Dette er nok ikke et proteinpulver jeg ønsker å prøve igjen da jeg allerede har funnet et jeg kommer til å bruke fremover.

Proteinpulver #3

Etter å ha prøvd to litt tradisjonelle proteinpulver-typer (de «alle» kjøper), så valgte jeg å gi testdeltakerne en litt original variant til slutt.

Dette proteinpulveret inneholder også havre som bidrar til fiber, noe som er en naturlig del av kostholdet til bodybuildere. Det ble valgt først ut som følge av at flere utenlandske nettsteder beskrev dette proteinpulveret som «det beste å bulke med». («Bulking»: gå opp i vekt).

Produktnavn: Optimum Natural Oats & Whey

Produktbilde:

Oats & Whey. Foto: Gymgrossisten
Oats & Whey. Foto: Gymgrossisten

Kjøpes her (billigste pris av norske nettbutikker):

button

 

 

Testperson #1:

Dette er ikke et særlig velsmakende proteinpulver, bare for å ha gjort det klart med en eneste gang. Men effekten er mye bedre enn noen av de andre i testen. Jeg gikk opp litt over 2 kilo, noe jeg egentlig er fornøyd med.

Jeg fikk litt flashbacks til det første proteinpulveret når det kom til mageknipe/dårlig mage, men det gikk også over inn i andre uken.

Testperson #2:

Her er det i hvert fall ingen tvil om at proteinpulveret fungerer! Gikk opp 3,2 kilo på to uker, men det skal også sies at jeg passet virkelig på å spise mye annet i denne perioden også. Nekter å tro at dette pulveret kan få meg til å gå opp så mye så kjapt.

Utrolig fornøyd – men smaken er …. ja…mindre god. Du får det riktignok skylt ned dersom du bruker melk/farris. Det er et hett tips.

Har vi funnet det beste proteinpulveret?

Nja, noen vil nok mene at en slik test klarer å avdekke hvilket proteinpulver som er «best» power-sports-1015688_960_720– da veldig mange utelukkende bruker vektoppgang som kriterie for at et slikt produkt fungerer optimalt. Allikevel er vi nødt til å se på en del faktorer som spiller inn her. Først av alt hadde vi kun to testdeltakere. Populasjonsstørrelsen var med andre ord svært lav.

For det andre ble proteinpulveret kun testet over to uker, mens forskjellig forskning hevder at man skal prøve et pulver i minst én måned før man kan si noe om hvilken virkning det har på kroppen. Vi var rett og slett for utålmodige i og med at vi ønsket å kjapt skrive en god artikkel som våre lesere kunne få bruk for.

Vi har nå bestemt oss for å lage en ny test som blir publisert mot slutten av 2016 eller starten av 2017 – da med flere testdeltakere og flere typer proteinpulver.

DEL
Forrige artikkelVår erfaring med Gymgrossisten.com
Neste artikkelProdukttest: Mutant Mass Gainer
En treningsentusiast som bruker mesteparten av fritiden min på trening og kosthold. Har i mer enn ti år jobbet som foredragsholder for å lære barn og unge om viktigheten ved et sunt og godt liv.

6 KOMMENTARER

  1. Vi registrerer at det er flere og flere som bruker denne guiden til å kjøpe inn proteinpulver nå, og det er gledelig. Riktignok skal vi også si at vi kommer til å snart komme med en oversikt over proteinpulvere på det norske markedet for å vise hvor mye fett, karbohydrater og proteiner det er i hver boks.

    På den måten kan du selv velge hvilket produkt du kjøper ut fra de parametrene du ønsker.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR