De fem største syndene for manglende progresjon

0
424

MEICO

Du kjenner nok til noen av disse punktene som vil bli beskrevet i denne artikkelen allerede. Men hvis du har kjennskap til dem og ikke er sikker på hvordan du skal endre deg for å forbedre dem, så har du egentlig ikke kommet veldig langt.

Det handler selvfølgelig om ting du gjør som vil hindre fremgangen din når du trener.

Og jeg har tatt tak i de fem største feilene man gjør – og håper du leser igjennom dem nøye.

Synd # 1: Skippe trening når du «ikke orker»

Du kjenner deg igjen. Garantert.

Det regner ute og du har kommet sent hjem etter en lang skole- eller jobbdag. Treningssenteret ligger akkurat langt nok unna til at du ikke føler at det er verdt tiden å komme deg dit. Og så blir du hjemme – i sofaen med laptopen på fanget eller en OK film på TVen.

Løsning

Når var sist du skippet en natts søvn eller ikke dro på jobb fordi du ikke «følte deg i form til det»? Trening bør bli en helt automatisk del av hverdagen din som integreres på samme måte som de andre obligatoriske tingene.

Jeg hadde en kjæreste som mente at det var greit for meg å bli hjemme et par ekstra kvelder i uken «fordi det uansett bare er trening«. Vi er ikke sammen lengre.

Synd #2: Manglende planlegging

Det er en direkte skam å gjøre noe som helst i livet uten å ha en mening eller tanke bak det. For hva er vitsen?

Skal du dra på treningssenteret fire ganger hver uke uten å ha satt opp noe mål? Og jeg vet at de aller fleste nybegynnere opererer med ekstremt diffuse mål som å «bli så stor som mulig» eller å «ta av noen kilo«. Helt feil tilgang hvis man skal ha noe som helst motivasjon når ting begynner å stagnere og dagene føles lengre.

day-planner-828611_960_720

Løsning

Det er en veldig enkel løsning på dette problemet. Skaff deg en bok hvor du skriver ned målene dine. Husk at målene bør, som i businesslivet, være målbare og realistiske. Skriv også ned hvilke øvelser du skal gjøre hver dag slik at du til en hver tid vet hva du skal gjøre på treningssenteret. Det å løpe etter det apparatet som er ledig bare fordi det er ledig er en feil måte å gjøre ting på.

Synd #3: Økt styrke gir manglende variasjon?

Det å øke i en bestemt øvelse er naturligvis bra – og selve definisjonen på progresjon. Men allikevel er det litt for mange som går opp i å «runde 80 i benken» i stedet for å variere øvelsene og trene hele kroppen.

Styrke blir ikke målt i hvor mye du klarer i benkpress. Og kroppen din vil ikke ha godt av å bruke de eksakt samme musklene hver uke på treningsstudioet.

Løsning

Løsningen er veldig kort og enkel. Når du setter opp treningsprogrammet ditt bør du være helt sikker på at alle muskelgruppene er representert like mye.

Ta med deg notatboken på treningssenteret og bruk den flittig.

Synd #4: Undervurderer effekten av kosthold

shish-kebab-417994_960_720
Sulten..?

Naturligvis er jeg nødt til å påpeke dette igjen. Kosthold og kosttilskudd er helt essensielle for at du skal vise progresjon når du trener.

Dette gjelder både når du skal ned i vekt og når du skal opp i vekt. Tenk på det – du trener kanskje 0,5-0,8 ganger i snitt per dag, men spiser minst fem måltider.

Forstår du hvorfor kosthold har en signifikant effekt på ditt endelige resultat?

Løsning

Igjen en veldig enkel løsning. Planlegg måltidene dine i forveien og pass på at du får i deg nok av de riktige næringsstoffene.

Kjøp deg et proteinpulver og drikk en shake etter hver eneste trening. For øvrig kan du lese vår test av proteinpulver her hvis du trenger utfyllende informasjon om hvilken du bør velge.

Synd #5: For høye forventninger

Det å forvente at man skal gjøre det bra etter en viss periode er selvfølgelig helt greit. Men når jeg ser 16-åringer som starter i starten av mai for å bli «store» til sommersesongen er det en klar kollisjon mellom hva de forventer og hva som er mulig å oppnå.

Løsning

Eneste løsningen på dette problemet er å forstå at du er nødt til å jobbe hardt og målrettet for å nå målene dine.

Eventuelt kan du ta deg en tur på Youtube og sjekke ut folks progresjon. Ofte er det videoer som også har en tidslinje oppført slik at du kan utvikle en viss forståelse for hva som er sannsynlig etter 3,6 og 12 måneder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR